Vonnis – Franz Kafka

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, morgen in huis
ISBN: 9789031501113

   Vergelijk
Categorie:

Beschrijving

Het boek Vonnis van Franz Kafka is verschenen in 2011.

Het literaire oeuvre van de Duits/Tsjechische schrijver Franz Kafka (1883-1934) bestaat voor het overgrote deel uit proza, variërend van romans als Amerika, Der Prozess en Das Schloss tot prozavertellingen van behoorlijke omvang en uiterst korte verhalen. In deze bundel zijn Kafka’s belangrijkste lange en korte verhalen verzameld.

In Het vonnis gaat het om een haat-liefdeconflict tussen een vader en een zoon, waarbij de vader de zoon veroordeelt tot de dood.
De gedaanteverwisseling is het verhaal van een zoon die op een morgen ontdekt dat hij in een afschuwelijke kever is veranderd. Hij ervaart de gedaantewisseling als straf voor zijn slechte relatie met o.a. zijn vader, die hem uiteindelijk doodt door de kever met appels te bekogelen. Het thema van de straf komt eveneens tot uitdrukking in de strafkolonie waarin een misdadiger onderworpen wordt aan een uiterst wreed martelwerktuig.

Naast deze samenhangende prozavertellingen bevat Het vonnis en andere verhalen verder: Een dorpsarts, Op het schellinkje, Voor het gerecht, Elf zoons, Verslag aan een academie en de verhalencyclus Een hongerkunstenaar.

Het nawoord bij deze uitgave werd verzorgd door Kafka-biograaf Herman Verhaar.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vonnis – Franz Kafka” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *