Uit Elkaar – Cornald Maas

Boek informatie:
Binding: Pocket
Taal: nl
Beschikbaar: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, morgen in huis
ISBN: 9789044616101

   Vergelijk
Categorie:

Beschrijving

Het boek Uit Elkaar van Cornald Maas is verschenen in 2010.

Eén op de drie huwelijken loopt stuk. Maar kinderen van gescheiden ouders komen zelden aan het woord. In Uit elkaar spreken ze zich uit over de gevolgen van de echtscheiding voor hun eigen levens. Sommigen vertellen dat ze uit zijn op een voorbeeldig huwelijk. Anderen willen juist helemaal niet trouwen. Weer anderen besluiten geen kinderen op de wereld te zetten om ze zo eventueel echtscheidingsleed te besparen. Ze hebben last van verlatings- of bindingsangst, worstelen met loyaliteitsconflicten en missen hun vaders die elders nieuwe gezinnen stichtten. Wat ze vooral gemeen hebben: dat ze zich in hun emoties ontkend voelen, omdat hun nooit iets werd gevraagd.
Uit elkaar is een bundel aangrijpende, confronterende verhalen over de impact die echtscheiding heeft op de levens van kinderen van gescheiden ouders.

Cornald Maas (1962) is schrijver, journalist, commentator en presentator van het wekelijkse avro-kunstprogramma Opium. Hij schrijft voor Volkskrant magazine en linda. Eerder publiceerde hij onder meer Verlies. Gesprekken met nabestaanden over hun dierbare overledenen, Op de helft. Bespiegelingen van (bijna)veertigers en Trotse ouders.

‘Uit elkaar zou verplichte lectuur moeten zijn voor alle ouders die overwegen uit elkaar te gaan.’
columnist elma drayer in trouw

Over Op de helft:

‘Op de helft is een uitnodiging aan de lezer om zelf de balans op te maken _ in welke levensfase deze zich ook bevindt.’
susan smit

Over Verlies:

‘De verhalen zijn aangrijpend maar ook positief. Ze steken een hart onder de riem: het leven gaat verder, hoe dan ook.’
algemeen dagblad

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Uit Elkaar – Cornald Maas” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *