Tante Roosje – Paul Glaser

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: 2 werkdagen
ISBN: 9789074274432

   Vergelijk
Categorie:

Beschrijving

Het boek Tante Roosje van Paul Glaser is verschenen in 2010.

Tijdens een bezoek aan Auschwitz ontdekt Paul Glaser in een vitrine een koffer uit Nederland met zijn achternaam erop. Dit is voor hem het moment om het familiegeheim te onthullen; de ontdekking van de Joodse identiteit van zijn familie en het verzwegen lot van tante Roosje.

Roosje is een geëmancipeerde vrouw die met flair haar plek heeft veroverd. Als danslerares boekt ze successen en danst in Amsterdam, Londen, Parijs, Berlijn en Brussel. Ze verliest haar grote liefde, zoekt troost en trouwt de verkeerde man. Wanneer de nationaalsocialisten de macht grijpen begint voor Roosje, 25 jaar oud en Joods, een levensgevaarlijk avontuur. Zeker wanneer haar man sympathiseert met de nazi’s.

Ze wordt slachtoffer van verraad door haar eigen man. Het plaatst haar voor grote en soms onmogelijke dilemma’s. Roosje komt terecht in zes concentratiekampen. Onder deze moeilijke omstandigheden probeert ze de regie over haar leven te houden. In Auschwitz leert Roosje SS’ers dansen en de bijbehorende etiquette. In zijn zoektocht brengt de auteur het schokkende, ontroerende en meeslepende verhaal van zijn tante tot leven. Een waar gebeurd verhaal dat de lezer raakt in het diepst van zijn ziel.

Ontroerende en schokkende literaire non-fictie.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tante Roosje – Paul Glaser” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *