Pijnlijk Paradijs – Jos van der Meer

Boek informatie:
Binding: Pocket
Taal: nl
Beschikbaar: 4-8 werkdagen
ISBN: 9789059118911

   Vergelijk
Categorie:

Beschrijving

Het boek Pijnlijk Paradijs van Jos van der Meer is verschenen in 2009.

De roman Pijnlijk Paradijs is gebaseerd op het leven van Limburger Richard Bruinen, die in de jaren negentig van de vorige eeuw te boek stond als een van de beste hardcoredrummers ter wereld. Hij speelde in de bands Backfire! en Right Direction. Als een Nederlandse Kurt Cobain joeg hij zich in 1999 op 26-jarige leeftijd een kogel door het hoofd, als gevolg van een nooit verwerkte jeugdervaring.

Vrijheid is het centrale thema in deze roman: vrijheid begeren, wanhopig naar bevrijding zoeken, vrijheid forceren. Hoofdpersoon Pepijn Treff ers is in zijn jonge jaren verkracht door een toevallige passant. Als kind probeert hij die ervaring letterlijk weg te wassen, later van zich af te slaan via het drummen, en ook weg te krassen door zichzelf geregeld te verwonden. Over het voorval kan hij niet praten, maar hij moet het verhaal wel kwijt. Daarom laat hij zijn gevoelens op zijn lichaam tatoeëren. Het is niet genoeg om rust te vinden. Daar bedenkt de vroegere misdienaar, na diepe gesprekken met zijn ouders, een vriendin, de pastoor en een psycholoog, iets anders voor.

De roman gaat over de worstelingen van een puber, over seksuele frustratie, over de zoekende mens. Ook geeft die inzicht in de hardcorescene, de jongerencultuur. Met aan het slot een opvallend eerbetoon aan alle kinderen die slachtoff er zijn geweest van seksueel misbruik.

Jos van der Meer (1950) is schrijver/journalist. Zijn debuutroman Later is nu al verscheen voorjaar 2008 bij Uitgeverij Aspekt en werd enthousiast ontvangen. Van der Meer studeerde sociologie, is getrouwd en heeft vier kinderen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pijnlijk Paradijs – Jos van der Meer” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *