Nergensman – P.F. Thomese

 17.50

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, morgen in huis
ISBN: 9789025426170

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789025426170 Categorie:

Beschrijving

Het boek Nergensman van P.F. Thomese is verschenen in 2008.

In de jaren negentig bouwde P.F. Thomése enige faam op als ondergangsprofeet van onze zeepbellencultuur. Met geruchtmakende essays als ‘De narcistische samenzwering’, ‘De uitvinding van de bestseller’ en ‘De ongevestigde orde’ deed hij menig bellenblazertje knappen van woede. Zo kwaad werden ze ervan, dat ze helemaal vergaten eens precies te lezen wat Thomése werkelijk beweerde.
Een provocerende schrijver dus. Maar tevens een uiterst gevoelige, zoals de talrijke lezers van Schaduwkind weten. En dat is voor hem zelf geen tegenstelling. ‘Je moet precies hard genoeg zijn om je weerloosheid te kunnen permitteren,’ zegt hij daar zelf over. Naast genoemde polemieken bevat Nergensman dan ook tal van kleine gedachtesprongen, herinneringen, losse en autobiografische ideeën. In Thoméses opvatting is de schrijver een nergensman die ronddwaalt in een nergensland waar niemand weet wie hij is, ook hijzelf weet dat niet – ja net als in ‘Nowhere Man’ van The Beatles, maar toch ook een beetje anders.

P.F. Thomése (1958) schreef naast Zuidland de romans Heldenjaren, Het zesde bedrijf en Izak, de novellen Haagse liefde & De vieze engel en de verzamelbundel Greatest Hits. In 2003 verscheen Schaduwkind, waarvan de vertaalrechten wereldwijd werden verkocht. Op 7 september verschijnt zijn nu reeds spraakmakende nieuwe roman Vladiwostok!

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver