Malinese mangopit – Bernadette de Boer

Boek informatie:
Binding: Pocket
Taal: nl
Beschikbaar: 4-8 werkdagen
ISBN: 9789051797015

   Vergelijk
Categorie:

Beschrijving

Het boek Malinese mangopit van Bernadette de Boer is verschenen in 2011.

‘Een hartverwarmend verslag van een ontmoeting tussen mensen uit verschillende culturen. Zij dachten elkaar te kennen, maar ontdekten allebei telkens iets nieuws’
Jan Pronk, oud-minister van Ontwikkelingssamenwerking

Over het boek: Tijdens een zomervakantie maakt Hawa Coulibaly voor het eerst van haar leven een buitenlandse reis naar een Nederlands stel dat zij heeft leren kennen in haar thuisland, Mali.

Hoe moet het zijn om van een straatarm land te belanden in een schatrijk land? Er zit een snee brood met pindakaas in mijn tas. Ze kan wel honger hebben en wat kan ze dan het beste eten? Al het eten hier is haar vreemd, zelfs een broodje kaas kent ze niet. Alleen patat met pindasaus zou voor haar bekend kunnen zijn.
In Mali worden aardnoten verbouwd die daar worden geroosterd en per hoopje verkocht. Of ze worden gestampt tot een pasta die als pindasaus bij de rijst gegeten wordt – een zondagse maaltijd en voor de meeste Malinezen een feestmaal.

Met rake observaties wordt de lezer in deze op waargebeurde belevenissen gebaseerde roman meegenomen in de contrastrijke wereld van arm en rijk.
Het boek is geillustreerd met kleurenfoto’s.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Malinese mangopit – Bernadette de Boer” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *