Huid van chagrijn – H. de Balzac

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, morgen in huis
ISBN: 9789031501090

   Vergelijk
Categorie:

Beschrijving

Het boek Huid van chagrijn van H. de Balzac is verschenen in 2011.

La Peau de chagrin is de eerste echt grote roman van Honoré de Balzac (1799-1850): het met bewondering ontvangen boek maakte van de veelbelovende debutant in de letteren een geacheveerde schrijver.
Hoofdpersoon in deze ‘filosofische studie’ van de Menselijke Komedie is Raphaël de Valentin. De jongeman begeerd, net als Balzac, alles: roem, geld en vrouwen. Zo wordt hij gefascineerd door de beeldschone, doch ongenaakbare Foedora, het idool van heel mannelijk Parijs. Raphaël beseft dat zijn begeertes en ambities zijn levenskrachten ondermijnen: zijn talisman, het magische stuk chagrijnleer, krimpt immers in bij elke vervulling daarvan.
La Peau de chagrin belicht het cynische individualisme van de bourgeoismaatschappij zoals die rond 1830 opkwam en die ook nu nog dezelfde kenmerken heeft: corruptie, hypocrisie en winstbejag. Dit verhaal van Raphaël, die de idealen van die samenleving – geld en plezier – wilde veroveren, boeit ook thans nog door zijn ‘fantastische’ vorm en satirische strekking.

‘Een boek over het wezen van de macht; het heeft betrekking op Balzacs leven en profeteert zijn eigen lot’.
– V.S. Pritcheit

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Huid van chagrijn – H. de Balzac” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *