Hector – Guus Houtzager

Boek informatie:
Binding: Pocket
Taal: nl
Beschikbaar: 2 werkdagen
ISBN: 9789067282130

   Vergelijk
Categorie:

Beschrijving

Het boek Hector van Guus Houtzager is verschenen in 2008.

De wereldgeschiedenis is een verhaal van winnaars. Dit boek vertelt het verhaal van een verliezer. Aan het woord is Hector, de grootste held uit Troje, de legendarische stad die tien jaar lang door een Griekse overmacht werd belegerd.
Zich deels baserend op Homerus’ “Ilias,” het uit 800 v.Chr. daterende heldendicht waarin een fase uit het beleg van Troje wordt beschreven, riep Guus Houtzager Hector opnieuw tot leven. De lezer leert de held kennen als een eigenzinnig man: een moedig en nietsontziend strijder, maar ook een liefhebbend echtgenoot en vader.
Het lot van Troje rust op Hectors schouders: hij moet zich niet alleen teweerstellen tegen de Griekse belegeraars, maar heeft daarnaast het nodige te stellen met zijn aan zelfoverschatting lijdende vader Priamus, zijn dementerende moeder Hecabe, zijn ijdele en onverantwoordelijke broer Paris, zijn krankzinnige zus Cassandra en zijn konkelende stadgenoten.
Hectors tragische einde is overbekend. Deze roman laat zien wat voor mens hij geweest zou kunnen zijn.
Guus Houtzager (1955) publiceerde diverse romans en verhalenbundels. Tevens is hij de auteur van een in acht talen vertaald naslagwerk over de Griekse mythologie.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Hector – Guus Houtzager” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *