Eer En Eerwraak – Rob Ermers

Boek informatie:
Binding: Pocket
Taal: nl
Beschikbaar: (Nog niet verschenen – U kunt deze titel reserveren)
ISBN: 9789054601449

   Vergelijk
Categorie:

Beschrijving

Het boek Eer En Eerwraak van Rob Ermers is verschenen in 2014.

Op eer en eerwraak rust een taboe. Althans in de gemeenschappen waarin het voorkomt; in westerse samenlevingen is eerwraak een onderwerp waar media graag sensationeel over berichten. Er bestaan echter veel misverstanden over, zelfs over de vraag wat eer en eerwraak inhouden.

In dit boek geeft de auteur op toegankelijke wijze antwoord op de vragen die leven over eer, eerwraak, bloedwraak en ander aan eer gerelateerd geweld. In een helder geschreven theoretisch deel en aan de hand van casusbeschrijvingen, analyses en schema’s leren we zelf gevallen analyseren en de risico’s inschatten van kwesties die eergerelateerde kenmerken hebben. Achter in het boek vindt de gebruiker een uitgebreide vragenlijst die van pas komt bij het analyseren van concrete situaties.

Eer en eerwraak is een nuttige en praktische inleiding in een complexe materie die zowel een algemeen publiek als de hulpverlener, leerlingbegeleider, psycholoog, politieagent, jurist en justitiemedewerker zal aanspreken. Ook mensen die beroepsmatig contacten hebben met traditionele gemeenschappen in het cultuurgebied van het Midden-Oosten, Turkije, Pakistan en Afghanistan zullen in het boek veel waardevolle informatie vinden.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Eer En Eerwraak – Rob Ermers” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *