De Braziliaanse bruid – Sipco Poortinga

Boek informatie:
Binding: Pocket
Taal: nl
Beschikbaar: 4-8 werkdagen
ISBN: 9789059119925

   Vergelijk
Categorie:

Beschrijving

Het boek De Braziliaanse bruid van Sipco Poortinga is verschenen in 2010.

De Braziliaanse bruid is een aangrijpende weergave van een bijna zeven jaar durend gevecht dat de auteur heeft moeten leveren om voor zijn vrouw een verblijfsvergunning in Nederland te bemachtigen. Het verhaal begint op straat in Salvador de Bahia (Brazilië) en eindigt na omzwervingen langs Rio de Janeiro, Buenos Aires, Amsterdam, Ermelo en de Belgische kust (Oostende) uiteindelijk op de Veluwe.

De Nederlandse eisen met betrekking tot toelating van buitenlandse partners tot ons land zijn in strijd met hogere, Europese wetgeving. Dit boek laat nauwgezet zien hoe de overheid in het eerste decennium van de 21e eeuw haar eigen bevolking discrimineerde en ernstig hinderde om een relatie te onderhouden met een geliefde van buiten de Europese Unie. Door een jaar in België te gaan wonen en werken (de België-route) omzeilden de auteur en zijn partner uiteindelijk de strenge regels.

De Braziliaanse bruid is niet te plaatsen in een bepaald genre; het is literaire non-fictie, een politieke aanklacht, een reisverhaal, een handleiding, en een moderne liefdesgeschiedenis.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De Braziliaanse bruid – Sipco Poortinga” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *