Cobalus Cantor en de Geheime Agenda – Ype van Wijk

(1 klantbeoordeling)

Boek informatie:
Binding: Hardcover
Taal: nl
Beschikbaar: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, morgen in huis
ISBN: 9789077322284

   Vergelijk
Categorie:

Beschrijving

Het boek Cobalus Cantor en de Geheime Agenda van Ype van Wijk is verschenen in 2010.

Het verhaal van Cobalus Kantor is geschreven vanuit de actualiteit en de binnenkant van het bedrijfsleven. De maatschappelijke discussie van de laatste jaren over de integriteit van commissarissen en bestuurders wordt in een vrolijke satire een spiegel voorgehouden, geschreven in de vorm van de verwondering van een kabouter die de zogenaamde Collectie van Genoegens als referentiekader hanteert. Een kabouter die zich beweegt door de kabelgoten van het kantoor en diverse vaste inrichtingen in de begroeiing in de vergaderzalen vestigt.

De kabouter Kantor wordt terzijde gestaan door de twee tot kabouterformaat gelamstraalde kantoormedewerkers Jack en Syl. Tezamen wordt getracht tot een verklaring te komen van de soms wel heel erg merkwaardige gebeurtenissen in de dagelijkse gang van zaken op het kantoor en daarbuiten.

In het verhaal passeren een aantal voor velen herkenbare organisatie thema’s de revue, waaronder

– de tragiek van het uitermate bekwame management wat alles alleen moet doen,
– de geheime agenda van Manus Ammon, die de in stenen vastzittende ongerealiseerde winst uiteindelijk liquide weet te maken met als doel de meren van de commissarissen adequaat te verfrissen,
– de hoogst merkwaardige redeneer trant van commissarissen, resulterend in Verfrissende Actie,
– de verfijnde en subtiele aanpak van de beste consultant van Nederland, en als daar buiten nog iets is, daar ook van,
– de robuuste behandeling van de Balanced Score Card door consultant Wim Zonneklaar, die de PAP (het Personal Action Plan), en de management pharmacie te allen tijde klaar heeft staan,
– de stemming in de commissarissenvergadering, waarvan de basis toch anders blijkt te zijn dan objectieve bedrijfseconomische uitgangspunten.

De Geheime Agenda van Manus Ammon blijkt een actieplan te bevatten die de medewerkers moet verpulveren en verpersen om als saus te dien voor de verfrissende actie. Kantor, Jack en Syl trachten in een wervelende tegenactie hier een stokje voor te steken.

Het verhaal Cobalus Kantor en de Geheime Agenda schetst de wonderlijke wereld op het kantoor, het management en de essentie van het toezicht daarop.

1 beoordeling voor Cobalus Cantor en de Geheime Agenda – Ype van Wijk

  1. Comte Florisch Jean-Piere

    Fantastisch boek met een vleugje Bommel van Maarten Toonder. Geheel op zichzelf te beoordelen – realisme in het bedrijfsleven: de zoektocht naar ethiek van mens en manager.
    Deel 2 gaat over het Oor-Deel. Comte Florisch Jean-Piere, als Bank magnaat, speelt daar een grote rol in…

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *