Binten En Eigenheimers – Ria Paulina

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: 4-8 werkdagen
ISBN: 9789051793765

   Vergelijk
Categorie:

Beschrijving

Het boek Binten En Eigenheimers van Ria Paulina is verschenen in 2011.

‘Binten en Eigenheimers’ vertelt over de belevenissen van de Nederlandse familie Vrijman en de Duitse familie Bachman. De families zijn door een gebeurtenis in de Tweede wereldoorlog aan elkaar verbonden.

De Katwijkse weduwe To Vrijman leidt met haar zes kinderen een rustig bestaan totdat het gezin, in 1944, een ondragelijk verlies te verwerken krijgt. Kort na de oorlog besluiten twee van de vier dochters te emigreren. Peter, de jongste zoon, trouwt met Karin en begint met haar een aardappelzaak in Den Haag.

Het doktersgezin Bachman beleeft ondertussen in het Duitse Wendelstein haar eigen drama, maar met de komst van nicht Elsa lijken de omstandigheden zich ten goede te keren. Het gezin wordt verblijd met een baby. Nicht Elsa vertrekt, als jonge bruid, met haar man naar Amerika.

De traumatische gebeurtenissen tijdens en na de oorlog, breken Peter Vrijman steeds meer op. Als zijn huwelijk op de klippen dreigt te lopen, vertrekt hij overhaast naar Amerika. Daar ontmoet Peter de Duitse vrouw Elsa, die verbijsterend nieuws voor hem heeft.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Binten En Eigenheimers – Ria Paulina” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *