10 mei 1940 – George W. Knottnerus

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: 4-8 werkdagen
ISBN: 9789051797213

   Vergelijk
Categorie:

Beschrijving

Het boek 10 mei 1940 van George W. Knottnerus is verschenen in 2011.

10 mei 1940. Het belooft een stralende lentedag te worden. Maar dan, in de prille ochtend… komen de moffen. Net als de rest van Nederland worden de hoofdpersonen van dit boek in de Achterhoek en Rotterdam overdonderd door het plotselinge geweld van Duitse bommenwerpers. George Knottnerus voert zijn lezers mee in de oorlogsstrijd en maakt ze deelgenoot van de beproevingen, de angst en de bombardementen.

Maar het leven gaat door, móet door. Mensen worden verliefd, trouwen, krijgen kinderen. Om te overleven is de een gedwongen om onder te duiken, de ander gaat in het verzet. Twee boezemvrienden raken verstrikt in dilemma’s van leven en dood. Een groot geheim brengt hun vriendschap in gevaar. Wie blijft er uiteindelijk over met schone handen?

Deze roman is gebaseerd op historische gebeurtenissen. Twee drama’s die in dit boek worden beschreven, zijn tot nog toe in de geschiedenis onderbelicht gebleven; het eerste is het bombardement door Amerikaanse bommenwerpers in maart 1943. Dit ‘vergeten bombardement’ kostte destijds aan honderden Rotterdammers het leven. Een andere verschrikkelijke gebeurtenis betreft de represaille van de Duitsers in Varsseveld, voor een aanslag die was gepleegd door een verzetsgroep. Daarbij werden 46 onschuldige mensen door een nazi-vuurpeloton vermoord.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “10 mei 1940 – George W. Knottnerus” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *