Zo god het wil – Niccolò Ammaniti

Boek informatie:
Binding: Digitaal boek
Taal: nl
Beschikbaar: Direct te downloaden
ISBN: 9789048803842

   Vergelijk
Artikelnummer: 5c2916d46fe4 Categorie:

Beschrijving

Het boek Zo god het wil van Niccolò Ammaniti is verschenen in 2010.

Rino en Cristiano zijn vader en zoon. En ze zijn een familie, want Cristiano’s moeder verliet het gezin lange tijd geleden. Cristiano had een gewone puber kunnen zijn, met dezelfde passies en zwakheden als alle andere pubers, maar zijn vader is geen gewone vader: Rino is werkeloos, gewelddadig, alcoholist, een sociale outcast. Maar Rino houdt van Cristiano en heeft zich vol overgave op zijn zoon gericht: vol tederheid en oprechtheid onderwijst hij zijn zoon in geweld en mishandeling. Met zijn vrienden Danilo en ‘Vier kazen’ vormt Rino niet alleen een oplichtersclan maar ook een trio dat de jongen onder zijn vleugels neemt.

Terwijl de heren plannen beramen om een pinautomaat op te blazen om zo hun dagelijkse behoeften te kunnen financieren, kruisen hun wegen zich met die van Fabiana, het meisje op wie Cristiano heimelijk verliefd is, en Esmeralda. Twee meisjes die onafscheidelijk zijn en alles wat ze nodig hebben in het leven ook bezitten, behalve ouders die een rolmodel voor ze zijn.

Tijdens één nacht convergeren al hun levens: een storm blaast de daken van de warenhuizen en ontwortelt alle bomen, de pinautomaat wordt gekraakt, een verkrachting vindt plaats, en de jonge Cristiano Zena rijdt met een vrachtwagen het bos in…

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver