Zijdezacht zand – Sandra Bakker

 16.95

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: 4-8 werkdagen
ISBN: 9789051793116

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789051793116 Categorie:

Beschrijving

Het boek Zijdezacht zand van Sandra Bakker is verschenen in 2011.

In Zijdezacht Zand volgt Sandra Bakker samen met haar partner de oude paden van de legendarische zijderoute door Centraal-Azi Met humor en oog voor detail beschrijft ze de vele bijzondere ontmoetingen onderweg. Een door tijd ge pireerde kunstenaar, Oezbeekse buikdanseressen, een voormalig KGB-agent, onwillige douanebeambten, corrupte militia, Kirgizische geitenhoeders en tientallen andere bijzondere mensen kruisen hun pad. Samen met een beschrijving van de historische feiten en de gevolgen van de val van het communisme, gunnen zij de lezer een blik in dit fascinerende en weinig bezochte werelddeel.
Door haar contact met de plaatselijke bevolking schetst zij echter ook een indringend beeld van een overwegend islamitische regio die na het uiteenvallen van de Sovjetunie de gevolgen van 11 september 2001 het hoofd moet bieden.
Daarnaast vertelt zij over de wonderlijke plaatsen die zij bezoekt tijdens haar tocht. Zij reist onder andere naar het onbekende Oekra , het betoverende Registan-plein in Oezbekistan, trekt te paard door de Kazachse natuur en overnacht in de joerten aan het Song-kul meer in Kirgizi waar schapenschedel met inhoud op het menu staat. Na vijf maanden eindigt de reis in de dorre woestijnen van westelijk China.
Dit is het tweede reisverhaal van Sandra Bakker. In Khap Djaai schreef zij over haar reis per openbaar vervoer door het hart van Rusland naar China en Zuid-Oost Azi br>Nederlandse Bibliotheekdienst over Khap Djaai:
Het boek leest als een trein en is vol humor, maar het leukste is dat de lezer meereist en het gevoel heeft de volkeren en gebieden ook te zien en meer te leren over al die andere culturen. Beter dan in reisgidsen komen de hebbelijkheden en uitstraling van de mensen aan bod en de bezochte bezienswaardigheden worden uitgebreider en met meer persoonlijke impressies beschreven. Nuttig, want niet velen zullen de moed hebben tot eenzelfde reis.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver