Wederkomst – L. Krüger

Boek informatie:
Binding: Pocket
Taal: nl
Beschikbaar: 2 werkdagen
ISBN: 9789023992950

   Vergelijk
Categorie:

Beschrijving

Het boek Wederkomst van L. Krüger is verschenen in 2009.

Een vreemd, beklemmend gevoel pakt hem beet: zijn lijf wordt koud en de huid over zijngezicht trekt strak, hij kan zich niet bewegen. In dit ene moment beseft hij dat de anderekinderen een wereld bewonen waar hij niet in past. Zij, de Hoops, leven niet als anderemensen. Ze weten niets, ze begrijpen niets.

Jannes Hoop, de jongste van vijf kinderen, groeit op in een armoediggezin. Zijn moeder sterft bij zijn geboorte en zijn vader is een mislukkeling.Terwijl het Eiland onder water dreigt te verdwijnen en de tekenen vaneen kosmische verandering meer en meer zichtbaar worden, herbeleeftde gewonde Jannes Hoop zijn leven. Alles, vanaf het uur dat hij geborenwerd, trekt aan hem voorbij: zijn liefde voor Myrte, de geboorte van Basen de bouw van de stuwdam die het leven van alle Eilandbewoners veranderde.Hij heeft veel gekregen, maar nog meer moeten loslaten.Nu Jannes het eind van de weg heeft bereikt, ontvouwt zich voor hemnog één groots tafereel.

Wederkomst is een roman over hunkering, teleurstelling, geloof en ontsporing.Het verhaal voltrekt zich in de vreemde, schemerige sfeer van het eenvoudigeen geïsoleerde bestaan van de Eilanders.

Louis Krüger heeft met deze in het Nederlands geschreven roman bewezendat hij in beide literaturen een gezaghebbend schrijver is. Hans Ester in Zuid-Afrika. Ik vind het een prachtige roman. Krüger kan schitterend vertellen, weetzonder grote woorden situaties levensecht neer te zetten, personen enrelaties fijnzinnig te tekenen, inlevend, herkenbaar. J.J. Lakerveld in Opbouw