Vroeger Is Dood –

 12.50

Boek informatie:
Binding: Hardcover
Taal: nl
Beschikbaar: 2 werkdagen
ISBN: 9789023427681

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789023427681 Categorie:

Beschrijving

Het boek Vroeger Is Dood van is verschenen in 2008.

VROEGER IS DOOD, I van Dullemen

Vroeger is dood Een ezeldroom zijn oorspronkelijk geschreven als delen van eenzelfde boek. Pas in de laatst fase besloot Inez van Dullemen het manuscript in twee romans te verdelen. Na ruim vijfentwintig jaar zijn de boeken voor het eerst bij elkaar gebracht.
In de verfilmde met de Jan Campertprijs bekroonde roman Vroeger is dood Herinnert Inez van Dulleman zich de laatste jaren van haar ouders,die bepaald werden door lichamelijke en geestelijke aftakeling. Genadeloos, maar met veel liefde,noemde Hans Warren destijds de manier waarop Dullemen het gehele proces beschreef. De vader en de moeder brengen hun laatste maanden in afzonderlijke huizen door. De dochter wil weten, ervaren,doordringen zolang het nog kan. Ze probeert deze laatste momenten zo bewust mogelijk mee te maken.
Een ezelsdroom is een complementair aan het liefdevolle verhaal over de dood van de ouders. In deze roman gaat het juist over het leven en over vitaliteit. Een ezelsdroom is het relaas van het gevexht met het bijna door de natuur overmeesterde huis, een relaas vol humor en opgewekte levendigheid, aldus Willem Brandt destijds in het Goois Nieuwsblad.

Extra informatie

Binding

Taal