Viking / Zoon van het Noorden – Tim Severin

 12.95

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: 2 werkdagen
ISBN: 9789045207919

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789045207919 Categorie:

Beschrijving

Het boek Viking / Zoon van het Noorden van Tim Severin is verschenen in 2013.

Zoon van het Noorden staat boordevol prachtige beschrijvingen, tot leven gebrachte Vikingsaga’s en fascinerende en unieke karakters en geeft daarmee de historische avonturenroman een nieuwe dimensie.

Eerste deel in een nieuwe reeks avontuurlijke historische avonturenthrillers.

‘Deze fantastische avonturenthriller zit boordevol actie, intrige en spanning!’ – Booklist

999, het laatste jaar van het eerste millennium, is het jaar van de geboorte van Thorgils Leifsson, zoon van Leif de Gelukkige en Thorgunna, een mysterieuze Ierse edelvrouw die gezegend is met helderziendheid. Thorgils, die al snel is gescheiden van zijn ouders, wordt in IJsland en Groenland grootgebracht door verschillende mentoren die hem de oude gebruiken en gewoontes bijbrengen, en hem waarschuwen voor de invasie van de ‘Witte Christus’ in het land van de ‘Oude Goden’.

Als hij nog een kind is, komt hij in Vinland terecht, de meest afgelegen buitenpost in het Westen, waar hij getuige is van een brute afslachting, die wordt geleid door zijn boosaardige tante, en waarbij een complete Viking-nederzetting uitgeroeid wordt. In IJsland raakt hij in een bloederige vete tussen rivaliserende families verwikkeld en in Ierland wordt hij tot krijgsgevangene gemaakt en verkocht als slaaf.

Thorgils, die een zwervend bestaan leidt, heeft dankzij zijn kwikzilverachtige sluwheid het vermogen om zich aan elke denkbare situatie aan te passen. Hij is een aanbidder van de god Odin, en de turbulente gebeurtenissen in zijn leven brengen hem op het slagveld, waar hij ternauwernood aan de dood ontsnapt, levensbedreigend ziek wordt en schipbreuk lijdt…

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver