Van De Bok Af Gezien – B. Burger

 10.50

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: 4-8 werkdagen
ISBN: 9789059740587

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789059740587 Categorie:

Beschrijving

Het boek Van De Bok Af Gezien van B. Burger is verschenen in 2011.

Bernard Burger heeft jaren als symfonisch en operadirigent door Europa en Mexico getrokken en in 1973 dirigeerde hij zijn eerste oratoriumconcert in Nederland. In 2002 stond hij bij zijn laatste concert op de bok. Toen hij voor militaire dienst werd gekeurd, opperde de keuringsarts dat hij er goed aan zou doen een ander vak te kiezen, omdat hij binnen niet al te lange tijd doof zou worden. Hij werd afgekeurd voor militaire dienst, maar bleef musicus en hoort nog steeds alles. Dat hij ook goed kan schrijven laat hij zien in deze hilarische terugblik op zijn concertpraktijk. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is hem al een keer overkomen. Van het razendsnel moeten legen van een aantal kratten bier om het jongenskoor een zichtbaar plaatsje te geven, tot bloemenbrengsters op stokoude sloffen, van een bas die na een getrokken verstandskies tenor werd tot een van de bok af gezongen alt. Burger heeft het allemaal meegemaakt en hij vertelt er meesterlijk over.

Jacques Reijn was lange tijd trombonist in het orkest van Opera Forum. Na verloop van tijd verliet hij dit ensemble en werd hij violist in het Orkest van het Oosten. Hij verruilde daarmee de orkestbak met operarepertoire voor het podium met het veel bredere symfonische repertoire. Tijdens de repetities observeerde hij collega-orkestleden, solisten en
(gast-)dirigenten. Zo ontstonden een grote verzameling cartoons die niet alleen werden gepubliceerd maar ook enige malen werden geëxposeerd.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver