Aanbieding!

Trotse ouders – Cornald Maas

 7.90

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: 3-6 werkdagen
ISBN: 9789044610314

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789044610314 Categorie:

Beschrijving

Het boek Trotse ouders van Cornald Maas is verschenen in 2008.

Gesprekken met de vaders en moeders van onder anderen Loes Luca, Jan Smit, Rafael van der Vaart, Guus Meeuwis, Edwin Evers, Floortje Dessing, Peter Heerschop, Lange Frans, Erwin Olaf, Erben Wennemars, Sophie Hilbrand, Astrid Joosten, Yvon Jaspers, Gerard Joling, Derk Sauer, Trijntje Oosterhuis, Wilfried de Jong, Claudia de Breij Simone Kleinsma, Jochem Myjer en vele anderen.

Wat wens je als ouders je kind toe? Gun je hem of haar de vrijheid om eigen keuzen te maken? Welke eigenschappen en talenten dwingen het meest respect af? Hoe ga je als ouder om met de vele reacties op de openbare optredens van zoon- of dochterlief?

In Trotse ouders spreken vaders en moeders zich uit over opvoeding, idealen en verwachtingen. Ze groeiden, anders dan hun kinderen, op in een tijd waarin de mogelijkheden begrensd waren en er andere opvattingen bestonden over de ontwikkeling van een carrière. De vaders verdienden de kost en hamerden op het belang van een degelijke opleiding en een vaste betrekking; de moeders kwamen meestal niet aan een maatschappelijke carrière toe en concentreerden zich op de opvoeding van hun kinderen. Die ontwikkelden hun creatieve talenten en realiseerden soms ook de dromen die de moeders voor zichzelf hadden gekoesterd. Daarmee is Trotse ouders ook een tijdsbeeld, en portretteert het een verdwijnende generatie.

Met foto’s van alle ouders door Marijn Scheeres.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver