Aanbieding!

Troje brandt – S. Veronesi

 5.00

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: 3-6 werkdagen
ISBN: 9789044611427

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789044611427 Categorie:

Beschrijving

Het boek Troje brandt van S. Veronesi is verschenen in 2008.

Na het eclatante succes van Kalme chaos, waarvoor Veronesi in 2006 de Premio Strega ontving, is de schrijver onverwacht snel met een nieuwe roman gekomen. In zijn voorwoord zegt Veronesi dat hij al meer dan twintig jaar geleden aan Troje brandt is begonnen. Eindelijk heeft hij de figuren uit deze roman uit hun ‘gevangenis’ kunnen verlossen en op ons los gelaten.

Het verhaal speelt zich af in de omgeving van Prato in de jaren 60. Er worden twee parallele werelden beschreven. De hoofdfiguur, Salvatore, groeit op in een vondelingenhuis dat wordt geleid door vader Spartacus. Op twaalfjarige leeftijd vlucht Salvatore naar de Bouwput, een vergeten stukje land tussen twee spoorlijnen, waar hoeren, helers, dieven en immigranten hun toevlucht hebben gezocht. Na het regiem van de dolgedraaide, strenge vader Spartacus voelt hij zich helemaal thuis en gewenst in de criminele wereld van de Bouwput.
Salvatore leert een verwante ziel kennen, Pampa, met wie hij een hechte vriendschap sluit, een vriendschap tussen twee niemandskinderen.
Vuur speelt een grote rol in het verhaal. Het vertegenwoordigt het lijden, de passie en de reiniging. Het vuur maakt een einde aan de oude wereld, het oude Italië, en ruim baan voor de economische ‘boom’ van de jaren 60.
Brucia Troia is een spannend en soms ontroerend boek. Het laat een andere kant zien van Veronesi, die van de klassieke rasverteller die vanuit twee parallele werelden toewerkt naar een onverbiddelijk einde.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver