Tempo – Dirk van Weelden

 7.99

Boek informatie:
Binding: Digitaal boek
Taal: nl
Beschikbaar: Direct te downloaden
ISBN: 9789045702346

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789045702346 Categorie:

Beschrijving

Het boek Tempo van Dirk van Weelden is verschenen in 2009.

Als een schrijver ook een hardloper is, schrijft hij misschien eerst over zijn eigen ervaringen. Maar dan kijkt hij om zich heen en ontdekt dat rond de simpelste vragen – Hoe loop je? Op welke schoen? Hoe word je beter? Hoe voorkom je blessures? Hoe deden ze dat vroeger? Wat voor geweldige hardlopers waren er? – een veelkleurige en amusante cultuur bestaat. AI snel ziet de schrijver daarin de verhalen vol glorie en waanzin, geestdrift en zelfdestructie, die van het hardlopen een goudmijn maken. In dit boek schrijft Dirk van Weelden over het vluchtige fenomeen van de ideale looptechniek, het technofetisjisme van schoenen en hartslagmeters en over de cultus van de New Yorkse marathon. Hij breekt een lans voor de ‘urban runners’ die springend en duikelend door de stad schieten en schetst portretten van grote hardlopers. Stukken over honden, de wraak op kou en regen, aderlaatmachines en het nut van de blote voet maken van dit boek een compleet lopersboek.
Over LOOPTIJD.
LOOPTIJD is een klassiek Nederlands sportboek. Het hoort in elke sportbibliotheek thuis. Bert Wagendorp in de Volkskrant
Van Weelden is letterlijk een bezielend schrijver. Kees ’t Hart in De Groene Amsterdammer
Dirk van Weelden (1957) debuteerde in 1987 samen met Martin Bril met het inmiddels klassieke Arbeids-vitaminen, het ABC van Bril & Van Weelden. Voor zijn roman Mobilhome ontving hij de Multatuliprijs 1992, voor zijn oeuvre tot dan toe de Frans Kellendonkprijs 1999. In 2003 verscheen Looptijd, en in 2005 Straatsofa.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver