Stemmen in je hoofd – Gail A. Hornstein

 14.99

Boek informatie:
Binding: Digitaal boek
Taal: nl
Beschikbaar: Direct te downloaden
ISBN: 9789021804170

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789021804170 Categorie:

Beschrijving

Het boek Stemmen in je hoofd van Gail A. Hornstein is verschenen in 2009.

Twee procent van alle mensen hoort een of meer stemmen in zijn hoofd. Dit verschijnsel wordt meestal behandeld met medicatie; soms leidt het tot opname in een psychiatrische instelling. Zo wordt `het horen van stemmen’ hanteerbaar gemaakt, maar niet begrepen.
De Amerikaanse psycholoog Gail Hornstein bespreekt op briljante wijze vele egodocumenten over het horen van stemmen en over andere uitingen van waandenkbeelden. De onbekendheid met het verschijnsel vergelijkt ze met de onbekendheid met de Steen van Rosetta: toen de hiërogliefen nog niet ontcijferd waren, wist men niet wat voor code of boodschap ze bevatten.
Haar conclusie luidt dat we moeten luisteren naar degenen die stemmen horen – de patiënten – als we de ‘waanzin’ willen doorgronden, en niet enkel moeten afgaan op hersenscans. Een nieuw begrip van de stemmenhoorders kan volgens Hornstein leiden tot andere behandelmethoden en tot meer herstel.

Gail Hornstein is professor in de psychologie, verbonden aan de universiteit van Holyoke, Massachusetts USA. Ze reisde voor de research van dit boek ook naar Engeland, Nederland en Duitsland.

Reacties op Stemmen in je hoofd:
‘Stemmen in je hoofd neemt je als lezer mee op een wonderbaarlijke reis, begeleid door de nieuwsgierigheid, oprechtheid en empathie van de auteur.’ – Robert Whitaker, auteur van Mad in America

‘Gail Hornstein brengt echt ‘’protestliteratuur’’ in de schijnwerpers.’ – Patrick McGrath, auteur van Trauma en Het gesticht

`Boeiend en prachtig gedaan.’ – Susie Orbach, auteur van De onmogelijkheid van sex en van Wat willen vrouwen eigenlijk?

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver