Sprookjes En Verhalen – Hans Christian Andersen

 29.95

Boek informatie:
Binding: Hardcover
Taal: nl
Beschikbaar: Nog niet verschenen
ISBN: 9789060698402

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789060698402 Categorie:

Beschrijving

Het boek Sprookjes En Verhalen van Hans Christian Andersen is verschenen in 2014.

Sprookjes vormen een niet weg te denken onderdeel van onze cultuur: van Ali Baba en de veertig rovers tot en met Klein Duimpje. In talloze uitdrukkingen in onze taal vind je verwijzingen naar sprookjes. Wie is er niet meermalen ‘door het oog van de naald gekropen’, of wie kent het rijmpje ‘Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…’ niet?
Voor velen zijn sprookjes synoniem met leuke verhaaltjes voor kinderen, maar niets is minder waar. In sprookjes vind je thema’s terug die in de psychologie een rol spelen, en soms ook bij de interpretatie van dromen. Bovendien, als je eenmaal de Verhalen van duizend-en-één-nacht hebt gelezen, weet je zeker dat dit geen verhalen voor kleine kinderen zijn.
Sprookjes en verhalen: wat ons betreft een kijkje op onze cultuur, een onuitputtelijk bron voor onze fantasie en vooral leuk om te lezen en voorgelezen te krijgen!

Hans Christian Andersen Sprookjes en verhalen De complete uitgave van de sprookjes en verhalen van Hans Christian Andersen, opnieuw uit het Deens vertaald door dr. Annelies van Hees en geïllustreerd door een tiental bekende Nederlandse illustratoren. De aantekeningen geven achtergrondinformatie en wetenswaardigheden over Andersens tijd.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver