Spiegeltje – Ina Boudier-Bakker

 18.50

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, morgen in huis
ISBN: 9789031505548

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789031505548 Categorie:

Beschrijving

Het boek Spiegeltje van Ina Boudier-Bakker is verschenen in 2011.

De hoofdfiguur, die Ina Boudier-Bakker in dit boek voor de lezer ten tonele voert, Marianne Roske, is een beroemde zangeres, die in haar roem alleen geen bevrediging kan vinden en een hogere levensvervulling zoekt. Zij offert zich op voor het gezin van haar ziek geworden zuster en schept door haar tact een nieuwe sfeer tussen vader en de ouder wordende kinderen die van elkaar vervreemd waren. En zelfs als door haar verblijf in het gezin van haar zuster de liefde ontwaakt in haar eigen hart, weet zij op het goede moment, wanneer haar zuster terugkeert, te wijken en gaat op tournee in het buitenland.
De wereld die Ina Boudier-Bakker in haar roman, met een innigheid en een zeer zuivere waarneming, oproept, is het leven van de betere kringen in de tijd vóór de eerste Wereldoorlog. Deze wereld heeft ook voor de huidige lezer een stille doch grote bekoring door haar beslotenheid en haar evenwichtig tempo, waarin het menselijke en het hartstochtelijke op een eigen wijze tot uitdrukking kwamen.
In de literatuurgeschiedenis heeft men er wel op gewezen dat Het Spiegeltje in Ina Boudiers werk een eigen, aparte plaats inneemt door het feit dat geen der romanfiguren uit haar oeuvre zozeer op haar zelf zou gelijken als Marianne Roske.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver