Smet – Henk van Straten

Boek informatie:
Binding: Digitaal boek
Taal: nl
Beschikbaar: Direct te downloaden
ISBN: 9789048805501

   Vergelijk
Artikelnummer: 31f418685aea Categorie:

Beschrijving

Het boek Smet van Henk van Straten is verschenen in 2010.

‘Henk van Straten is een duivelskunstenaar’ – Theo Maassen

Smet is een ontroerende en humoristische vertelling over vijf eenzame, compulsieve mensen en hun queeste naar een leven zonder hun beklemmende angsten. Maar tegelijkertijd is het een geëngageerd relaas; een wanhopige schreeuw om houvast en hoop in een tijd waarin de naderende ondergang van onze samenleving haast een gegeven lijkt.

Ondanks hun respectievelijke neurotische handicaps en de constante dreiging van een klimaatcrisis, verschuivende wereldmachten, een uitgestorven oceaan en het apocalyptische jaar 2012, bundelen de vijf leden van Het genootschap van de levenden hun krachten om de zoon van een van hen – een loverboy en drugsdealer – terug op het rechte pad krijgen. Zo hopen ze niet alleen de jonge Joseph te redden, maar ook hun eigen demonen te verslaan en een reden te vinden om het leven met nieuwe moed tegemoet te treden.

Echter, wat begint als een groepje enthousiaste lotgenoten, transformeert al snel naar een dogmatisch verbond, aangevoerd door de blinde en zelfverklaarde profeet Mark Ickenroth. Zijn vader, een cynische neuroot en Tourette-patiënt, ziet het allemaal met argusogen aan. En ook de Thaise werkster, Boonchan, lijkt niet helemaal mee te kunnen gaan in deze goddelijke missie. Er ontstaat wrijving, en al snel blijkt de strijd geen gezamenlijke, maar een die ieder van hen alleen zal moeten voeren. En terwijl de leden vechten voor hun respectievelijke genezing, komt ondertussen het einde van de wereld onherroepelijk dichterbij…

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver