Sireas en de vluigvogel – Peter Den Haring

 14.95

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, morgen in huis
ISBN: 9789077153420

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789077153420 Categorie:

Beschrijving

Het boek Sireas en de vluigvogel van Peter Den Haring is verschenen in 2012.

Sireas Snelveer is op zoek naar de dief van het laatste ei van zijn familie. Hij is in een stikdonkere nacht overvallen door een afschuwelijke rover die hem al zijn veren van zijn lijf scheurde. De naakte Sireas heeft de hele vogelwereld al afgezocht en hij is goed voorbereid op een groot gevecht.
De Vluigvogel is een gemene gier, die zich met de oneerlijke hulp van een aantal andere roofvogels heeft laten benoemen tot Oppertuinvogel van de Tuinen van Flier. Vluig wil een soort pretpark van het Grote Nest maken. Hoewel zijn bende Poeliervogels de andere vogels bang maakt en soms zelfs opsluit, durft niemand het tegen hem op te nemen. Is Vluig het monster dat Sireas zoekt?

Als Sireas een grote groep opgesloten vogels uit de Verdwaaltuin bevrijdt, lijkt een opstand tegen de Poelierbende een kans te krijgen. Bovendien blijkt Stries Struis, een enorme, woeste en opvliegende struisvogel, net als Sireas ook op zoek te zijn naar zijn geroofde ei. Van samenwerken houdt deze kanjervogel niet maar hij is het ideale Superwapen tegen de roofvogels. Makkelijk wordt de strijd helemaal niet, omdat hun plannen verraden worden en ze tegen een grote overmacht moeten vechten. Gelukkig hebben de pinguïns Zwartje en Witje een wonderlijke troef in handen als de sperwers van de Spierweer aanvallen. Wat damesvogels, ontsnapt aan de slavernij in het Vluigvogelnest, houden de strijd nog een beetje beschaafd. Een boek over vriendschappen in oorlogstijd, over vertrouwen en doorzetten.

Peter den Haring (1946, Utrecht) heeft een coachingpraktijk (www.peterdenharing.nl). Hij schreef eerder o.m. Fantasy-romans en een ander jeugdboek: De Vuurproef van Verenike. Hij maakte twee zelfhulp CD’s: Aura schoonmaak en Trance reizen en verzorgt verder een maandelijks internetmagazine, De Tijdgeest.

Sookie Moosel (1963, Leiden) studeerde Beeldende Kunsten. Ze illustreerde verschillende andere kinderboeken, maar houdt zich ook met geheel andere kunstvormen bezig.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver