Rondje Wereld –

 15.00

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, morgen in huis
ISBN: 9789038917795

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789038917795 Categorie:

Beschrijving

Het boek Rondje Wereld van is verschenen in 2008.

Vijftig jaar geleden vertrekt de dan 23-jarige student Niels Mulder uit Nederland om de wereld te ontdekken Ð eigenlijk niet veel anders dan backpackers uit onze tijd. Maar in een aantal opzichten zijn er ook opmerkelijke verschillen met de wereld van nu.

In 1958 is Griekenland zeer anti-Engels en pro-Duits, is Turkije een doodarm NAVO-bolwerk tegen de Russen, houdt Amerika Iran in zijn greep met de sjah op de troon, creperen in Pakistan de vluchtelingen van 1947, is de grens tussen India en Pakistan een frontgebied, is Nederland actief in Nieuw-Guinea, staan in Ceylon de Tamils en Singhalezen elkaar naar het leven, is Singapoer een laat-koloniale stad, is Malaya een jaar onafhankelijk maar staat het nog steeds op de koloniale kaart, verlaten de Fransen Vietnam en trekt Amerika erin, kampt Hongkong met de Formosa-crisis, is Japan gebombardeerd en straatarm, maar loopt voorop met televisie en breidt Amerika zijn invloedssfeer en missiedrang fors uit.

De meeste politieke perikelen weet Niels Mulder te omzeilen en hij houdt zich in leven als halfbakken journalist en fotograaf. Maar ook voor deze jonge student blijven de geneugten van het leven bepaald niet op de achtergrond van een wereld die de oorlogsjaren van zich af probeert te schudden, terwijl nieuwe conflicthaarden oplaaien.

Een boeiend, amusant en met compassie geschreven reisverslag.

Extra informatie

Binding

Taal