Regen en andere verhalen – W. Somerset Maugham

 15.50

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, morgen in huis
ISBN: 9789031505142

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789031505142 Categorie:

Beschrijving

Het boek Regen en andere verhalen van W. Somerset Maugham is verschenen in 2011.

Altijd weer is het een genoegen om een verhaal te lezen van Somerset Maugham, die met recht de meester genoemd wordt van deze bijzonder rijke tak van de woordkunst. Met grote kundigheid weet hij met een minimum aan woorden een sfeer, een situatie, maar vooral een mens haarscherp uit te beelden. In verhalen als Puur menselijk, de vrouw van de kolonel en Louise komen de hoofdpersonen uit de verf met een ietwat meedogenloze maar tegelijk vertederende spot. En wat denkt u van zijn typering in het prachtige, ironische verhaaltje De krekel en de mier?
De verhalen Regen en De Taipan getuigen van een knappe sfeertekening die Somerset Maugham kan geven; in weerwil van onze nuchterheid raken we toch onder de beklemming van deze Oosterse sfeer.
Dramatisch en meer naar het genre van een thriller neigend, is Een man uit Glasgow, terwijl het verhaal De verrader doet denken aan zijn bundel Verhalen van de geheim agent.
In de negen verhalen van deze bundel ontmoet u dan ook een geboren verteller in alle schakeringen van zijn rijk talent, een ontmoeting die u tot een waar genoegen zal zijn.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver