Parakalo – W. Oosterveld

 17.00

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: 4-8 werkdagen
ISBN: 9789051795158

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789051795158 Categorie:

Beschrijving

Het boek Parakalo van W. Oosterveld is verschenen in 2011.

Voor de liefhebbers van de Griekse Twent Wil Oosterveld met zijn onnavolgbare meesterlijke humor: hij heeft zich wederom niet in kunnen houden en presenteert in Parakalo zijn derde reeks verhalen over Griekenland. Het woord Parakalo kan vertaald worden met alstublieft. Driehonderdvierentwintig pagina’s boordevol emotie, zinderende spanning en ragfijne humor wachten er op door de lezer te worden verslonden.
Wil vertelt zijn wederwaardigheden rond huis en haard, over vrouw, hond en kinderen en natuurlijk over al die gekke Grieken waar hij zo vreselijk dol op is geworden. De kenners van zijn werk zal opvallen dat hij zich steeds verder weet te bekwamen in de kunst van de satire. En gelukkig heeft hij alle verhalen weer gelardeerd met prachtige grappige tekeningen.

Eerder verschenen van hem het boek ‘Een oliebol op Ikaria’, een humoristisch verslag van een cursus Grieks ter voorbereiding op de landverhuizing; ‘Jassas’, een reeks gebundelde columns, goed voor menig gniffelmoment en het vervolg daarop: Jamas. Met dit nieuwe boek houdt hij zich weer keurig aan de eerder door hem geventileerde roeping: “Het verkondigen van een enkel opbeurend woord, ontsproten aan mijn grofstoffelijk denkraam, bedoeld om hier en daar een kwinkslag op de kop te tikken teneinde zo goed mogelijk een glimlach op menig doorgroefd gelaat te doen verschijnen.”

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver