Op Zoek – Amy Bloom

 5.00

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: 3-6 werkdagen
ISBN: 9789046803066

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789046803066 Categorie:

Beschrijving

Het boek Op Zoek van Amy Bloom is verschenen in 2008.

Schitterende roman over verlies en de drang te overleven
Op zoek is het bijzondere verhaal van de jonge Lillian Leyb, een gevaarlijke, onschuldige vrouw en een heldin bij toeval. Nadat haar familie bij een pogrom in Rusland is uitgemoord gaat Lillian naar Amerika, vastbesloten in dat nieuwe land haar weg te vinden. Aan haar avonturen als naaister en minnares in de wereld van het Jiddische theater aan de Lower East Side in New York komt abrupt een einde als Lillian ontdekt dat haar dochter misschien nog in leven is.
Gedreven door een wanhopig verlangen om Sophie weer in haar armen te sluiten, begint Lillian aan haar zoektocht, die haar van New York dwars door Amerika voert, naar het Jazz District van Seattle en naar Alaska, en langs de legendarische Telegraph Trail naar Siberi’.

In Op zoek gaan verlies en de drang te overleven hand in hand. De roman werpt een blik op de gevaren die iemand loopt die zichzelf uitvindt en heruitvindt in het New York van de jaren twintig. Alle eigenschappen waarvan lezers van Amy Blooms werk houden – haar humor en gevatheid, haar elegante taal en geweldige verteltalent, haar onbevreesde begrip van passie en het menselijk hart – vloeien samen in deze briljante roman.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver