Nooit Meer Als Vroeger – Hetty Luiten

 15.00

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: 4-8 werkdagen
ISBN: 9789051795080

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789051795080 Categorie:

Beschrijving

Het boek Nooit Meer Als Vroeger van Hetty Luiten is verschenen in 2011.

Gerecenseerd door NBD Biblion, augustus 2007: ‘Vlot verteld verhaal over een generatie van drie sterke vrouwen, waarin de menselijke verhoudingen goed zijn weergegeven. Hedendaagse familieroman, die veel vrouwelijke lezers van alle leeftijden zal aanspreken.’

Over het boek: Gonda Randel (40) is een alleenstaande moeder en eigenares van een winkel in hobbyartikelen. Na een ernstige ziekte, waaraan ze bijna overleden was, kost het haar grote moeite haar leven zowel geestelijk als lichamelijk weer op te pakken. Ze krijgt die kans ook niet echt, omdat haar ouders alles voor haar willen regelen. Het is natuurlijk mooi dat zij de winkel voor haar open houden – het is immers haar enige bron van inkomsten – maar dat ze ook haar privéleven en dat van Gonda’s dochter Julline (18) willen inrichten, dat gaat Gonda te ver. Op een dag barst de bom dan ook.
Met behulp van buren, vrienden en een maatschappelijk werkster lukt het Gonda uiteindelijk toch alles weer enigszins op de rails te krijgen. Ook de band met haar dochter lijkt weer als vanouds. Tot Julline een e-mail ontvangt, die haar zo kwaad en verward maakt, dat ze niet eens in staat is het aan haar moeder te vertellen.

Vijftien jaar geleden schreef Hetty Luiten haar eerste column. Er volgden er nog honderden. Voorzichtig begon ze aan verhalen voor de jeugd, kinderverhalen en verhalen voor volwassenen. Veel daarvan werd gepubliceerd in kranten en tijdschriften. Sinds vier jaar schrijft Hetty Luiten (1950), moeder van twee volwassen zoons, ook familieromans. En met succes. Voor elke roman kreeg ze een goede, positieve beoordeling van de Nederlandse Bibliotheekdienst en haar vaste lezerskring groeit gestaag.
In haar boeken laat ze zien, dat ze de kunst beheerst om gebeurtenissen in een gewoon gezin spannend en vlot te beschrijven, met oog voor allerlei groot en klein leed en grappige dingen die zich dagelijks voor kunnen doen. ‘Nooit meer als vroeger’ is weer zo’n heerlijk vlotte roman om in een adem uit te lezen met herkenbare hoofdpersonen en een bijzonder, goed verteld verhaal.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver