Na Ons De Zondvloed – B. Smalhout

 9.95

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, morgen in huis
ISBN: 9789085104100

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789085104100 Categorie:

Beschrijving

Het boek Na Ons De Zondvloed van B. Smalhout is verschenen in 2008.

De gezamenlijke titel ‘Na ons de Zondvloed’ slaat op de achteloosheid van onze overheid die blind lijkt te zijn voor alles wat onze samenleving in de naaste toekomst bedreigt en die bestuurlijk slechts schijnt te leven in het hier en het nu.

Het is altijd moeilijk om de inhoud van een boek vol columns in één titel samen te vatten. Vooral ook omdat Prof. dr. Bob Smalhout schrijft over de meest uiteenlopende onderwerpen, variërend van gezondheidszorg tot criminaliteit. En van onderwijs tot religie.
Er zijn daarom mensen die vinden dat hij, evenals de klassieke schoenmaker, zich bij zijn eigen leest dient te houden. Hij zou alleen een gefundeerde mening mogen hebben over zijn eigen vak, namelijk de geneeskunde. Maar daarin maken zijn critici een vergissing. Smalhout heeft als bevlogen arts zijn patiënten altijd benaderd als unieke Individuen, die niet alleen bestaan uit een kwaal of een ziekte. Maar die een onverbrekelijke eenheid vormen met hun persoonlijkheid, hun beroep, hun interesses, hun geloof en hun afkomst. En dan vertegenwoordigt zulk een patiënt een soort mini universum dat iedere keer weer een fascinerende ontmoeting oplevert.
Op deze wijze verkreeg de arts Smalhout een uitermate brede kijk op onze samenleving die de grenzen van de geneeskunde verre te buiten ging. Vandaar de gevarieerde inhoud van de columns.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver