Motief / Haat – Pol Van Den Driessche

 19.90

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: 2 werkdagen
ISBN: 9789461311450

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789461311450 Categorie:

Beschrijving

Het boek Motief / Haat van Pol Van Den Driessche is verschenen in 2013.

In de vroege uurtjes van de Nationale Feestdag rijdt het liberale Kamerlid Jacques Dewaele zich in Knokke te pletter tegen een boom. De jonge, populaire politicus die menig vrouwenhart sneller deed slaan, had nochtans een mooie toekomst voor zich. Streekjournalist Jan Van Bellingen heeft een stevige kluif aan het ongeval, dat hem bij de oma van het slachtoffer brengt. Zij kan een pijnlijk oorlogs verleden niet vergeten.

Fatma, die op de Brusselse redactie van dezelfde krant werkt, moet die dag een stuk schrijven over een kleine brand in het Justitiepaleis. Zij raakt in de ban van het majestueuze maar vervallen gebouw. Haar aandacht wordt getrokken door de symbolen en archieven. Maar Fatma blijkt niet de enige te zijn die geïnteresseerd is in de gerechtelijke documenten van naoorlogse processen tegen ‘zwarten’.

Een dag later sterft een stervoetballer van de rijkere ploeg uit Brugge. Vermoedelijk gaat het om een hartstilstand door het gebruik van stimulerende middelen. Ook dat nieuwsfeit bezorgt Jan bijkomende schrijfopdrachten. Brugge wordt in die zomerdagen door nog meer verrassende gebeurtenissen op geschrikt. Telkens lijken de motieven duidelijk en menen de speurders te weten naar wie zij op zoek moeten gaan. Of misschien zorgt Els, de jonge vriendin van Jan, voor een doorbraak?

Deze derde thriller van Pol Van Den Driessche neemt de lezer mee naar plaatsen en kringen waar macht, emoties en geld alles bepalen. En waar het verleden blijft doorwegen.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver