Minnie – Dagboek van een tiener – Phoebe Gloeckner

 23.00

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: 5-10 werkdagen
ISBN: 9789077766019

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789077766019 Categorie:

Beschrijving

Het boek Minnie – Dagboek van een tiener van Phoebe Gloeckner is verschenen in 2010.

Een jaar uit het dagboek van de 15-jarige Minnie Goetze, waarin de stiekeme seksuele relatie met de vriend van haar moeder centraal staat. Wat Minnie beschouwde als romantische liefde blijkt voor hem louter een lustavontuur te zijn, waaraan zij langzaam kapot gaat.
In een onthutsend eerlijke stijl beschrijft Minnie vol boze humor haar gevoel van wanhoop en vervreemding, en haar groeiende verslaving aan seks en drugs. Het vormt een sterk contrast met de typische puberzaken uit haar dagelijkse leven, zoals het schrijven van gedichten, verbazing over haar veranderende lichaam, vragen over het bestaan en gedoe op school.
Dit authentieke portret van een intelligente en vroegrije tiener heeft het San Francisco van de jaren zeventig als decor, waarin Minnies onvolwassen moeder zich volledig uitleeft op de flower power terwijl ze haar kinderen verwaarloost. Het merendeels autobiografische verhaal is rijkelijk geïllustreerd met portretten, tekeningen en anekdotes in stripvorm, wat een extra dimensie aan het boek geeft.
In de VS kreeg The Diary of a Teenage Girl vanwege de controversiële inhoud veel aandacht. Phoebe Gloeckners romandebuut doet denken aan J.D. Salingers Catcher in the Rye en Christiane F., waarin adolescenten zich op eigenzinnige wijze een weg naar de volwassenheid banen.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver