Met twee weekendtassen door Australie – M. Zoelman

 15.00

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: 4-8 werkdagen
ISBN: 9789076249735

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789076249735 Categorie:

Beschrijving

Het boek Met twee weekendtassen door Australie van M. Zoelman is verschenen in 2011.

“De weersverwachting geeft toestemming onze snelheid op te voeren tot tachtig of negentig kilometer per uur maar soms is vijftig nog te snel over deze wasbordribbels. We rijden van horizon naar horizon. We zijn ons ervan bewust in een land te zijn waar stammen rondlopen die nog steeds geen blanke hebben gezien. Eenzaamheid is slechte cakes bakken. Hoogbouw is hoogmoed. De krant wordt niet dagelijks gelezen. Hier gaat het niet regenen maar begint “The Wet”. Hier heeft de zon haar hoogste punt in het noorden en wordt afstand gemeten in tijd. Bush wordt verkapt tot bos en schelpen komen voor in zoetwater en krokodillen in zoutwater. Restaurants serveren geen wijn, roken is verboden en het toilet is buiten. De pub bestaat net zo min als de high society. Dit is de outback!”

In flitsende stijl beschrijven Margriet Zoelman en Hans de Kruijf hun reis door Australië per trein en per auto. Ze laten niet alleen het land, maar ook veel van henzelf zien en dat tilt het boek boven een gewoon reisverslag uit. Ze wilden een boek schrijven, voor gewone reizigers, die zochten om informatie over praktische zaken. Daar zijn ze uitstekend in geslaagd.

Zij bezochten Sydney en Darwin en gingen van daar met een gehuurde auto naar Alice Springs. Vervolgens gingen ze met de trein naar Port Augusta en Perth. Daarna vlogen ze naar Adelaide, gingen met de bus naar Broken Hill en met de trein naar Sydney.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver