Loper van licht – Hagar Peeters

 15.00

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, morgen in huis
ISBN: 9789023426752

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789023426752 Categorie:

Beschrijving

Het boek Loper van licht van Hagar Peeters is verschenen in 2008.

Loper van licht is de derde dichtbundel van Hagar Peeters, die mede door haar onconventionele optreden als performing poet een breed publiek wist te veroveren.

Met grote souplesse bespeelt ze verschillende registers: lamento’s, dramatische monologen, portretten. ‘Peeters zet de taal naar haar hand. Zelden werd ondraaglijke lichtheid met zoveel perfectie blootgegeven,’ schreef NRC Handelsblad bij het verschijnen van haar debuut. ‘Hagar Peeters plaatst zich aan de top van de vaderlandse dichtersbent,’ kopte dezelfde krant naar aanleiding van haar tweede bundel Koffers zeelucht, die in 2003 verscheen en zeven herdrukken beleefde.

In haar nieuwe bundel Loper van licht bespringt Peeters de ruggen van olifanten en de schouders van voorouders, zingt zij een klaaglied van het Avondland en plaatst zij zich in de traditie van Charles Baudelaire, Walt Whitman en Fernando Pessoa. Uitdagend stelt ze voor met deze grote mannen mee op stap te gaan. Speels en geraffineerd neemt ze het daarmee op voor het vrouwelijke in de literatuur: ‘Laat mij deze vuile broek aantrekken / en jullie achterna komen, stelletje schooiers.’

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver