Laat het feest beginnen! – Niccolò Ammaniti

Boek informatie:
Binding: Digitaal boek
Taal: nl
Beschikbaar: Direct te downloaden
ISBN: 9789048805648

   Vergelijk
Artikelnummer: 237279f80009 Categorie:

Beschrijving

Het boek Laat het feest beginnen! van Niccolò Ammaniti is verschenen in 2010.

In Laat het feest beginnen! draait alles om de clash tussen twee werelden: de wereld van de elite (rijk, beroemd, intelligent) en de arbeidersklasse, die alles doet om dagelijks geluk na te streven. De belangrijkste protagonisten in dit boek zijn:

Fabrizio Ciba, een auteur die ooit een enorme bestseller schreef maar nu al jaren droog staat qua ideeën, en die maar niet kan beslissen of hij zal vluchten naar een Spaans eiland om daar zijn nieuwe roman te schrijven of dat hij toch naar de party zal gaan die de grootste vastgoedmagnaat van Rome, Sasà Chiatti, heeft georganiseerd.

Mighele Natuzzi is de leider van de Wildebeesten van Abaddon. Terwijl hij overdag op zijn lazer krijgt van zijn baas (en schoonvader) bij de meubelwinkel waar hij werkt en in de avond geterroriseerd wordt door zijn permanent bruine echtgenote, spreekt hij één keer per week, in het diepste geheim, af met zijn volgelingen om de subtiele details van de Liturgie van de Duisternis door te nemen en te discussiëren over de beste manier om een offerlam te slachten. Hij staat onder aan de voedselketen, en de enige weg is die naar boven. Mighele en zijn volgelingen zijn erin geslaagd om te infiltreren in de party van Chiatti, en niemand is voorbereid op hun snode plannen…

Niccolò Ammaniti (1966) is een van de grote sterren van de hedendaagse Italiaanse literatuur. In Nederland zijn meer dan 100.000 exemplaren verkocht van Ik haal je op, ik neem je mee. Ammaniti brak in 2009 definitief door als rasvertellende bestsellerauteur. Op 20 februari 2010 verschijnt zijn nieuwe roman Laat het feest beginnen!

Herman Koch (1953) is bekend als televisiemaker (Jiskefet), columnist (de Volkskrant en esta) en romanschrijver. Zijn romans werden zonder uitzondering lovend ontvangen. Zijn meest recente roman Het diner won de NS Publieksprijs 2009. Dit boek verscheen net als Red ons, Maria Montanelli als luisterboek, voorgelezen door Koch zelf.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver