Kromzicht – Max Niematz

 18.90

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, morgen in huis
ISBN: 9789025425654

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789025425654 Categorie:

Beschrijving

Het boek Kromzicht van Max Niematz is verschenen in 2008.

Kromzicht is een ogenschijnlijk rustige plattelandsgemeenschap, waar de rivaliteit tussen twee boerenfamilies Hensius en Tiedema jaar in jaar uit geamuseerd gevolgd wordt door de dorpsbewoners.
Wanneer een nieuwe generatie de veebedrijven overneemt, ontaardt de rivaliteit in een regelrechte vete. De excentrieke Ludo Hensius legt zich in toenemende mate toe op het kweken van een superras koeien, terwijl de trage maar degelijke Berend Tiedema vasthoudt aan het kruisen van meerdere rassen. Bij Tiedema eten de knechten nog in de stal, bij Hensius mogen ze aan tafel in de eetkamer mee-eten.
Maar de ruzie gaat verder dan het fokken van koeien of de omgang met personeel. Een jong meisje wordt de inzet van een openlijke strijd, die eindigt tijdens een nacht waarin heel Kromzicht wakker schrikt van het geloei van koeien, gevolgd door een aantal schoten…

Max Niematz (1942) deed de kunstacademie Tilburg en studeerde Engels in Amsterdam. Hij was leraar Engels in Hoogezand en woont tegenwoordig afwisselend in Oost-Groningen en Noord-Italië. Niematz publiceerde de verhalenbundel Twee vreemden in een bootje (1995), gevolgd door de romans Eilandvrees (1998), Op de leegte (1999) en Tweemaal Flip & een borsalino (2003).

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver