Jassas – W. Oosterveld

 16.50

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: 4-8 werkdagen
ISBN: 9789051791709

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789051791709 Categorie:

Beschrijving

Het boek Jassas van W. Oosterveld is verschenen in 2011.

Wil Oosterveld is al jaren een trouwe Griekenland-ganger. Hij bekijkt de Grieken met het milde oog van de echte liefhebber en zichzelf met de genadeloze humor van de ultieme zelfspotter. Sinds hij vorig jaar ons kouwe kikkerland definitief voor een warm Grieks eiland heeft verruild, doet hij wekelijks verslag van dagelijkse gebeurtenissen en eigenaardigheden die hij in zijn Griekse leventje tegenkomt. In rap tempo heeft hij een serie samengesteld van 130 stukjes waarin de Grieken, hijzelf en zijn familie een hoofdrol spelen.

Uitermate geestig, heerlijk luchtig om te lezen en met kennis van zaken samengesteld, trakteert hij de lezers op een soort overlevingsgids voor Griekenland. Een absolute must voor wie ten volle van Griekenland wil genieten, zeker als dat een verblijfplaats voor langere tijd wordt. Maar ook een Twent, want Wil is een echte, zal zich in dit boekje helemaal herkennen. De Twentse volksaard komt uitermate komisch steeds weer om het hoekje kijken.

Met ‘Een oliebol op Ikaria’, in 2002 verschenen bij Gopher, heeft Wil Oosterveld al laten zien dat hij kan schrijven. Met Jassas – de meest gebruikte groet in Griekenland – laat hij zien dat hij ook kan vermaken en de kunst van het relativeren tot in de puntjes beheerst.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver