Inside Outside – Jan Nieuwenhuis

 19.95

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, morgen in huis
ISBN: 9789086602193

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789086602193 Categorie:

Beschrijving

Het boek Inside Outside van Jan Nieuwenhuis is verschenen in 2013.

Een bewaarder in de Bijlmerbajes komt in de problemen. Zijn pogingen om een oplossing te vinden lopen uit op een nachtmerrie.
In Londen wordt er een aanslag op hem gepleegd. Hij heeft geen idee waarom, wel weet hij dat kort daarna iedereen jacht op hem maakt: de IRA, Albanese huurmoordenaars en de Engelse politie.
Door een groot improvisatievermogen blijft hij een tijdlang uit de handen van zijn achtervolgers, maar het net sluit zich. Dan komt er hulp uit onverwachte hoek. Maar of dat de redding voor hem is ?

Jan Nieuwenhuis (Apeldoorn, 1953) studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam.
Tijdens zijn studie is hij als docent in het Huis van Bewaring de Schans (onderdeel van de Bijlmerbajes) gaan werken. Ook na zijn studie bleef hij bij Justitie werken als docent in een extra beveiligde gevangenis in de Bijlmerbajesen als onderwijstherapeut in de TBS Kliniek De Singel. In totaal werkte hij 24 jaar in het gevangeniswezen en hij heeft zijn ervaringen in dit boek kunnen verwerken.
Daarnaast werkte hij bij Vluchtelingenwerk Amsterdam als voorlichter en sinds 2002 werkt hij als studentendecaan en coördinator topsport bij de Vrije Universiteit in Amsterdam

Er zijn twee toneelstukken van hem uitgegeven bij de Toneelcentrale.
Hij is redacteur/eindredacteur geweest bij Wordt Vervolgd, maandblad van Amnesty International en schrijft momenteel voor PINT-Nieuws, een blad over speciaalbier.
Hij is acteur bij theatergroep Dagwerk.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver