In naam van de rechtvaardigheid – Raffaele Cantone

Boek informatie:
Binding: Digitaal boek
Taal: nl
Beschikbaar: Direct te downloaden
ISBN: 9789048803989

   Vergelijk
Artikelnummer: af55efb855d3 Categorie:

Beschrijving

Het boek In naam van de rechtvaardigheid van Raffaele Cantone is verschenen in 2010.

Wanneer Roberto Saviano en Raffaele Cantone ergens samen gaan lunchen, reserveren ze altijd voor veertien personen: voor zichzelf en hun twaalf bodyguards. Raffaele Cantone – een rustige, maar onverzettelijke officier van justitie in Napels – heeft tien jaar gestreden tegen de camorra. Na een jarenlange studie heeft hij zich vastgebeten in de camorra, en zwoer de organisatie justitieel te ontmantelen. Hij leidde diverse onderzoeken naar deze criminele organisatie en openbaarde hun gewelddadige en cynische werkwijze: bouwfraude, witwasserij, corruptie in Rome en het plan om de auteur
Roberto Saviano om te brengen. Uiteraard laat de camorra niet ongestraft dat ze wordt aangepakt door Cantone, en zo wordt hij – net als eerdere rechters als Falcone en Borsalino, die de dood vonden – zelf tot doelwit gekozen en is het over met een ‘normaal’ leven: hij kan niet meer naar de fi lm, naar een concert of restaurant, zonder zware beveiliging voor hem en zijn familie.
Dit onthutsende boek is het heroïsche verhaal van een man die een eenzame strijd uitvocht met de camorra – en het kan navertellen.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver