In Gevecht Met Mezelf – F. Ruitenberg-Wouters

 17.50

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: 4-8 werkdagen
ISBN: 9789051791464

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789051791464 Categorie:

Beschrijving

Het boek In Gevecht Met Mezelf van F. Ruitenberg-Wouters is verschenen in 2011.

Frieda Ruitenberg heeft al jarenlang allerlei lichamelijke klachten. Ze is een vaste klant bij de medische stand, maar nooit hebben ze haar met een eensluidend verhaal naar huis kunnen sturen, laat staan dat ze haar afdoende hebben kunnen helpen. Toen de reguliere geneeskunde uitgedokterd leek en een psycholoog haar ook niet kon helpen, belandde ze in het alternatieve circuit en kwam zelfs bij Jomanda terecht. Frieda besloot dat er maar een remedie was: accepteren en bezig blijven. Toch bleek er een oorzaak te zijn voor haar klachten: ze heeft LE, Subacute Lupus Erythematodes en twee jaar later blijkt dat ze eveneens het Primair Syndroom van Sjögren heeft. Dat zijn auto-immuunaandoeningen, die ontstekingen kunnen veroorzaken in het hele lichaam, zowel in de organen en de huid, als in de spieren en gewrichten.
Natuurlijk zijn de problemen met het stellen van de diagnose niet voorbij, maar het betekent wel, dat er eindelijk een stukje erkenning is. En zo worden bijvoorbeeld haar spierproblemen, haar chronische vermoeidheid, haar droge ogen en de problematische zwangerschappen verklaard.
IN GEVECHT MET MEZELF is een indrukwekkend verhaal, van een ijzersterke vrouw, die haar eigen weg vindt in een onvolkomen wereld.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver