Ida Elisabeth – S. Undset

 19.00

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, morgen in huis
ISBN: 9789031502615

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789031502615 Categorie:

Beschrijving

Het boek Ida Elisabeth van S. Undset is verschenen in 2011.

Overeenkomstig de titel van een van haar andere boeken (zie achteromslag) had Sigrid Undsets deze roman ook ‘De sterke vrouw’ kunnen noemen. Gelijk zo vaak bij deze schrijfster het geval is, behandelt dit boek de moeilijkheden in een huwelijksverhouding. Ida Elisabeth is de vrouw die haar slappe man wel moet beheersen om hen beiden in het leven staande te houden, maar zijn trouw begeeft het zodra hij een tijdlang onder haar leiding vandaan komt. Wanneer dit uitkomt is het voor haar trots te veel en onttrekt zij zich aan de man die haar niet waardig bleek te zijn. Toch zal het haar niet gegeven worden een nieuwe liefde die haar wenkt, te volgen.
Opnieuw moet zij het belang van haar ongeneeslijk ziek geworden man en het geluk van haar kinderen laten voorgaan boven de verlangens van haar eigen hart. Zo komt zij tenslotte alleen te staan, maar zij is sterk in het besef van gaar roeping om geheel voor haar kinderen te leven.
Een roman uit de vroege periode van Sigrid Undsets schrijfsterloopbaan, waarin zich echter al geheel de opgang aftekent naar de grootste kunst van Kristin Lavransdochter. Een boek van grote mensenkennis en diepe levensernst, geschreven vanuit een liefdevolle, positieve houding ten opzichte van het mensenleven.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver