Horror Vacui – Jeroen de Leijer

 17.50

Boek informatie:
Binding: Hardcover
Taal: nl
Beschikbaar: Nog niet verschenen
ISBN: 9789086840267

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789086840267 Categorie:

Beschrijving

Het boek Horror Vacui van Jeroen de Leijer is verschenen in 9999.

Dat was even schrikken in Tilburg. Werd de stad door het college van B&W een kunstwerk in de maag gesplitst, dat gans het katholieke volksdeel krenkte. Amper gehinderd door enige kennis van het project en de aanpak van de makers, beeldend kunstenaar Jeroen de Leijer en dichter Nick J. Swarth, viel men massaal over beiden heen. Zo hevig was de schrik, dat er om regelgeving inzake krenkende kunst werd geroepen.
Ter gelegenheid van de oplevering van de staties verschijnt in het voorjaar van 2008 de publicatie: ‘Horror Vacui – een docudrama in 14 staties’. Veertien staties in kleur, met een uitgebreide toelichting op de aanpak van De Leijer & Swarth. Het duo wordt daarover aan de tand gevoeld door Stine Jensen.
De kruisweg kent in de kunst en cultuur van het westen een uitvoerige traditie. Waar de oorspronkelijke, op het lijdensverhaal geïnspireerde staties een religieus karakter hebben, situeren De Leijer & Swarth hun staties in het mediageile heden, refererend aan het fenomeen van het beroemd zijn, aan idols, would-be’s en wannabees, en met bedrijfsnamen gelardeerde onverschilligheid.
Alles wat u eigenlijk liever niet wilde weten over de contemporaine Jezus, handzaam samengevat in een fraai vormgegeven publicatie.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver