Het Tweede Been – Donkers, A.

 17.90

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: 4-8 werkdagen
ISBN: 9789051795530

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789051795530 Categorie:

Beschrijving

Het boek Het Tweede Been van Donkers, A. is verschenen in 2011.

Op 16 november 2007 werd onder enorme belangstelling een boekpresentatie gehouden in de grote zaal van kasteel Gemert. Neuropsychologe Akkie Zaal leverde een bijdrage door in te gaan op het thema: bewustzijn en bewust zijn van een infarct.

Over het boek: ‘Een hersenstaminfarct met coma. Het kan je zomaar overkomen. Zo’n gebeuren raakt je leven en je persoon in al zijn facetten en maakt een totale heroriëntatie noodzakelijk. Je moet opnieuw de betekenis vinden van je veranderd en beschadigd bestaan. Een stevige opgave.’ Ans Donkers beschrijft in dit boek in buitengewoon heldere bewoordingen welk confronterend proces zich voltrok toen haar partner Theo werd getroffen door een hersenstaminfarct.

‘De titel van dit boek heeft een dubbele betekenis. De eerste is dat Theo vanaf het begin moeite heeft gehad bij het aankleden om met het tweede been in zijn broek te stappen. De tweede betekenislaag is een spirituele: we zijn door het lot op een ander been gezet: hebben andere waarden, een andere kijk op onszelf, en een ander beeld van deze wereld en het leven gekregen. Hoewel iedereen na een infarct weer op een andere manier geraakt of beschadigd is – lichamelijk, psychisch of in zijn ziel – en ieder proces anders verloopt, verwachten we toch dat er veel herkenningspunten zijn. We hopen dat iets mag blijken van hoe het leven ook ná een infarct met coma nog te vieren valt.’ In hun gezamenlijke zoektocht naar verbetering van hun situatie hebben Ans en Theo naar allerlei middelen gezocht die hen verder konden helpen. Dat maakt dit boek tot een bijzonder hulpboek voor lotgenoten.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver