Het Jaar van de Rat – Bettine Vriesekoop

 4.99

Boek informatie:
Binding: Digitaal boek
Taal: nl
Beschikbaar: Direct te downloaden
ISBN: 9789060058893

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789060058893 Categorie:

Beschrijving

Het boek Het Jaar van de Rat van Bettine Vriesekoop is verschenen in 2009.

‘De overheid is bezig de stad groener te maken. Overal zie je bloembakken, perken en goed verzorgde parken. De Chinezen beseffen dat ze niet twee maanden voor de Olympische Spelen kunnen beginnen met het verbeteren van het milieu. Er gaan geruchten dat ze met chemische pijlen de wolken stuk willen schieten om op die manier regen te veroorzaken en de lucht te klaren. De Chinezen willen niets aan het toeval overlaten.’

Sinds augustus 2006 woont Bettine Vriesekoop, voormalig tafeltenniskampioen en correspondente voor NRC-Handelsblad, samen met haar zoontje Tymo in Peking. In Het Jaar van de Rat schrijft ze in heldere en sprankelende zinnen over haar dagelijks leven in China en over hoe het land zich voorbereidt op de Olympische Spelen. Over het reizen per fiets of per trein, over bijzondere ontmoetingen en curieuze huwelijksmarkten, over eten en over de stormachtige Chinese vooruitgang. Omdat Vriesekoop zelf deel uitmaakt van de bevolking weet ze diep door te dringen in de Chinese psyche en kan ze als geen ander haar licht werpen op gevoelige kwesties rond mensenrechten en milieupolitiek.
Het Jaar van de Rat is een persoonlijk boek vol scherpe observaties én alledaagse zorgen van een moeder die het zelf moet zien te rooien in haar nieuwe vaderland.

Bettine Vriesekoop (1961) is correspondent voor NRC Handelsblad in Peking. In 1982 en 1992 werd ze Europees tafeltenniskampioen. Vriesekoop schreef eerder twee boeken over China: het uiterst succesvolle Bij de Chinees, over Chinese gewoonten en gebruiken, en Heimwee naar Peking, over haar leven als topsporter.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver