Aanbieding!

Het gif van Vienne – P. Geelen

 5.00

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: 3-6 werkdagen
ISBN: 9789075212815

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789075212815 Categorie:

Beschrijving

Het boek Het gif van Vienne van P. Geelen is verschenen in 2008.

Terwijl Mathis door de geheimzinnige broeder Ristora naar de oude tempelridder William van Sint-Amand gestuurd wordt, vertrekken Hilla en Gundi naar het Engelse hof. Dat hun reis naar Engeland catastrofale gevolgen zal hebben, beseffen ze op het ogenblik van hun vertrek niet.
Nadat hij de verbranding van 54 van zijn broeders in Parijs met eigen ogen gezien heeft, ontmoet Mathis broeder William in een kleine kapel in Laon, waar hij nieuwe opdrachten van hem krijgt. Maar eerst moet hij aan de kathedraal in Reims een bijzonder stenen kopje gaan bekijken. Mathis ontmoet er de mysterieuze beeldhouwer die het maakte. Diens vreemde gedachtewereld brengt hem helemaal in de war. De jonge tempelier begint te twijfelen aan alles waar hij zo zeker van was.
Heel wat later wordt hij een tweede keer door William weggezonden. Ditmaal moet hij op zoek naar het geheimzinnige Mont-du-Coeur. Op een dag zegt een onbekende herdersjongen hem dat hij zich zo snel mogelijk naar Vienne moet begeven.
In Vienne verneemt hij dat er een concilie in het leven is geroepen, waar over het lot van de tempelorde zal beslist worden. Hij volgt het concilie van heel nabij en is getuige van enkele raadselachtige moorden op hooggeplaatste clerici. Zou de massale opkomst van zijn broeders de paus alsnog kunnen overtuigen de Orde in eer te herstellen? Mathis blijft er heilig van overtuigd.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver