Het geduld van Luik – Leo Plukvis

 16.95

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: 2 werkdagen
ISBN: 9789086602186

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789086602186 Categorie:

Beschrijving

Het boek Het geduld van Luik van Leo Plukvis is verschenen in 2013.

Het geduld van Luik is een misdaadroman met een vette knipoog naar het genre. In dit ludieke moordmysterie, waarin de lezer heen en weer wordt geslingerd tussen een vrolijke lach en een beklemmende angst of diepe walging, begint inspecteur Boomsma vol goede moed en boordevol hormonen aan de laatste zaak in zijn succesvolle loopbaan. In de Belgische Ardennen wordt het lijk gevonden van een jonge vrouw. Haar partner, de vermoedelijke dader, is spoorloos verdwenen. Het lijkt een eenvoudige zaak. Niets is echter minder waar. Boomsma raakt steeds dieper verstrikt in een nauwkeurig gesponnen web van misleiding, waaruit geen ontsnappen mogelijk lijkt. Toch wil de vasthoudende inspecteur van geen wijken weten, maar zal hij deze uiterst merkwaardige zaak ook op weten te lossen ?

Geïnspireerd door het duistere werk van Edgar Allen Poe en het ingenieuze van Roald Dahl schreef Leo Plukvis (ps. van Rene l’Ecluse) Het geduld van Luik.
Leo Plukvis (Diemen, 1959) bracht zijn jeugd door in Nieuw-Vennep en is yogaleraar in Amsterdam en als zodanig al jarenlang op zoek naar geestelijke verlichting. Met zijn misdaadroman Het geduld van Luik is hij een onderzoek gestart naar zijn schaduwkant. Deze combinatie bevalt de debuterende schrijver goed. ‘De oosterse filosofie leert ons kijken naar wat we echt zijn: het Yin en het Yang, het duister en het licht!’

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver