Aanbieding!

Het gebeurt allemaal in mijn hoofd – H. Dubiel

 6.90

Boek informatie:
Binding: Hardcover
Taal: nl
Beschikbaar: 3-6 werkdagen
ISBN: 9789059361874

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789059361874 Categorie:

Beschrijving

Het boek Het gebeurt allemaal in mijn hoofd van H. Dubiel is verschenen in 2008.

Helmut Dubiel lijdt sinds dertien jaar aan de ziekte van Parkinson. In zijn hoofd is een sonde geplaatst. Hij kan met een afstandsbediening bijvoorbeeld kiezen tussen praten en lopen. Het feit dat het in- of uitschakelen van 0,2 milli-ampère de keuze betekent tussen helder denken en brabbelen, tussen depressies en gecoördineerd bewegen, lijkt een bespotting van onze voorstelling van waardigheid en van ons mensbeeld.
Dit verbazingwekkende boek vertelt over hoe het leven verandert als je te horen krijgt dat je een ongeneeslijke ziekte bent – en hoe ‘gewoon’ die ziekte dan voor je kan worden. Maar het bijzondere en indrukwekkende van Het gebeurt allemaal in mijn hoofd is de manier waarop de ziekte aanleiding en uitgangspunt wordt om grondig na te denken over leven, geluk en liefde, over je mensbeeld en over de dubbelzinnigheid van de nieuwe medische technologie.
Het gebeurt allemaal in mijn hoofd beschrijft een gevecht tussen de neiging jezelf op te geven en de rest van je leven alleen nog vanuit de dood te zien, en de kracht je ondanks de ziekte steeds weer te hernemen. Helmut Dubiel schrijft met een grote stilistische vaardigheid en een bedachtzame, emotionele intelligentie.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver